Πώς να γράφετε SEO-Friendly άρθρα | 2023

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε γιατί κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη ενός blog στην ιστοσελίδα σου, καθώς επίσης και πως μπορείς να γράψεις μόνος σου ένα seo friendly άρθρο, προκειμένου να έχει καλύτερο ranking στην σελίδα αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

 

Ο σκοπός του

Αν στοχεύεις σε αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σου (traffic), τότε το blog είναι ένα από τα κύρια εργαλεία που μπορεί να σε βοηθήσει να το πετύχεις, χωρίς απαραίτητα να επενδυθεί οποιοδήποτε κόστος σε πληρωμένη διαφήμιση.

Το κοινό σου

Αρχικά, για να δημιουργήσεις ένα seo friendly άρθρο πρέπει να αντιληφθείς ακριβώς τι αναζητάει το κοινό σου. Τι είναι αυτό που θα του προκαλέσει το ενδιαφέρον να κάνει κλικ στο άρθρο διαβάζοντας μόνο τον τίτλο του, και να παραμείνει στη σελίδα, ώστε να το διαβάσει ολόκληρο.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία προκύπτει η θεματολογία του άρθρου, δημιουργούνται συγκεκριμένα ερωτήματα, και δίνονται οι κατάλληλες απαντήσεις.

 

Για παράδειγμα, για ένα eshop μόδας, τα κύρια θέματα μπορεί να είναι:

  • Μόδα άνοιξη / καλοκαίρι – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
  • Πως επιλέγω το κατάλληλο ντύσιμο για μια επαγγελματική περίσταση
  • Black Friday – Πως να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήμα

Πως να γράψεις ένα SEO-Friendly άρθρο

Για να γράψεις ένα SEO-friendly άρθρο, υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου για να βελτιστοποιήσεις το άρθρο σου για μηχανές αναζήτησης, όπως η Google.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές συμβουλές για την συγγραφή ενός SEO-friendly άρθρου:

 

 

πως να γράψω seo friendly άρθρα

 

1. Έρευνα λέξεων-κλειδιών:

Πριν αρχίσεις να γράφεις, κάνε μια έρευνα λέξεων-κλειδιών για να εντοπίσεις τις πιο δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το θέμα του άρθρου σας. Αυτές οι λέξεις-κλειδιά θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις ανάγκες των αναγνωστών και να τις ενσωματώσετε στο άρθρο σας.

 

2. Δομή του άρθρου:

Δημιούργησε μια καλή δομή για το άρθρο σου με ευανάγνωστα και συνεκτικά κεφάλαια και παραγράφους. Χρησιμοποίησε υποτίτλους για να κατανοήσουν καλύτερα το περιεχόμενο οι αναγνώστες και οι μηχανές αναζήτησης.

 

3. Τίτλος άρθρου:

Ο τίτλος του άρθρου είναι πολύ σημαντικός. Προσπάθησε να περιέχει τουλάχιστον μία από τα λέξεις-κλειδιά και να είναι ελκυστικός για τους αναγνώστες.

 

4. Μοναδικό περιεχόμενο:

Βεβαιώσου ότι το άρθρο σου παρέχει μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο. Απόφυγε την αντιγραφή-επικόλληση από άλλες πηγές, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αξιολόγηση από τις μηχανές αναζήτησης.

 

5. Χρήση λέξεων-κλειδιών:

Ενσωμάτωσε τις λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενο του άρθρου σου, αλλά με φυσικό και αβίαστο τρόπο. Χρησιμοποίησε τις λέξεις-κλειδιά στον τίτλο, στις επικεφαλίδες, στην εισαγωγή και μερικές φορές στο κυρίως κείμενο.

 

6. Εσωτερικοί και εξωτερικοί σύνδεσμοι:

Πρόσθεσε συνδέσμους που οδηγούν σε κάποια άλλη σελίδα του site σας (internal links)  και προς άλλες αξιόπιστες πηγές (external links) στο περιεχόμενό σου. Αυτό βοηθά στην κατανόηση του θέματος από τις μηχανές αναζήτησης και ενισχύει την αξιοπιστία του άρθρου σας.

 

7. Βελτιστοποίηση URL:

Δημιούργησε ένα σύντομο, περιεκτικό και ευανάγνωστο URL για το άρθρο σου. Χρησιμοποίησε λέξεις-κλειδιά στη διεύθυνση URL που αντιστοιχούν στο περιεχόμενο του άρθρου.

 

8. Εικόνες και περιγραφές:

Χρησιμοποίησε σχετικές εικόνες στο άρθρο σου και πρόσθεσε εναλλακτικό κείμενο (alt text) στις εικόνες. Αυτό ο τρόπος ενισχύει την εμφάνιση του άρθρου στις πρώτες σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης και μπορεί να αυξήσει το traffic, μέσω της αναζήτησης εικόνων.

 

9. Κοινοποίηση στα social media:

Κοινοποίησε το άρθρο σου στα social media, προκειμένου να αυξήσεις το traffic στην ιστοσελίδα σου και να ενισχύσεις την αξιοπιστία του.

 

10. Επανεξέταση και ενημέρωση:

Παρακολούθησε την απόδοση του άρθρου σου στις μηχανές αναζήτησης και εφόσον χρειαστεί, προσάρμοσε το περιεχόμενο του προκειμένου να έχει υψηλότερα ranking.

 

 

πόσο σημαντικό είναι να γράφουμε seo friendly άρθρα

Συμπέρασμα

Βάσει των παραπάνω, συμπεραίνουμε ότι η ύπαρξη SEO-friendly άρθρων είναι σημαντική για την επιτυχία μιας ιστοσελίδας.

Ένα SEO-friendly άρθρο βελτιστοποιείται για τις μηχανές αναζήτησης, παρέχει χρήσιμο περιεχόμενο και βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ορατότητα, αυξημένη κίνηση προς τον ιστότοπο, αξιοπιστία και αναγνωρισιμότητα.

Σε έναν ανταγωνιστικό ψηφιακό κόσμο, όπως ζούμε, η βελτιστοποίηση των άρθρων για τις μηχανές αναζήτησης μπορεί να σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό και να προσελκύσεις το κοινό σου. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου παραμένει προτεραιότητα, αλλά η εφαρμογή βασικών αρχών SEO μπορεί να βοηθήσει να αυξηθεί η ορατότητα και η επίδοση των άρθρων σου στις μηχανές αναζήτησης.

 

Στην easylink μπορούμε να σε βοηθήσουμε με την συγγραφή seo friendly άρθρων.

Επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

 

Κοινοποίηση