Το website σας χρειάζεται ανανέωση; Μάθετε πώς να ξεκινήσετε με ένα σωστό redesign

γιατί να αναβαθμίσω το site μου-eshop redesign -easylink digital agency

Αναρωτιέστε μήπως ήρθε η ώρα να επανασχεδιάσετε την ιστοσελίδα σας? Δυσκολεύεστε να θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε redesign? Αν η απάντηση είναι ναι, τότε πρέπει να προχωρήσετε άμεσα σε αλλαγές.

Το redesign (ανασχεδιασμός) αφορά την σχεδιαστική αλλαγή στην συνολική δομή μιας ιστοσελίδας ή ενός e-shop, με σκοπό να πετύχει ένα καλύτερο user experience και επομένως περισσότερο traffic και πωλήσεις.

 

πώς θα αυξήσω τις πωλήσεις στο eshop μου-easylink digital agency

 

Παρακάτω θα αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους ένα e-shop χρειάζεται επανασχεδιασμό καθώς και τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν.

1. Είναι ξεπερασμένη και δεν συμβαδίζει με τις τάσεις της εποχής.

Η εμφάνιση της ιστοσελίδας σας είναι η εταιρική σας “βιτρίνα”, γι’ αυτό και πρέπει να είναι προσεγμένη. Το 75% των καταναλωτών υποστηρίζει ότι κρίνει την αξιοπιστία μιας εταιρείας με βάση την εμφάνιση του website της. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να επενδύσετε τόσο σε μία αισθητικά όμορφη όσο και σε μία λειτουργική και εύκολη στη χρήση ιστοσελίδα.

2. Δεν έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Είναι πολύ πιθανό η ιστοσελίδα σας να μην φέρνει τα αποτελέσματα που θέλετε, όπως αρκετό traffic και επομένως πωλήσεις, και γι’αυτό να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους σκέφτεστε να κάνετε redesign. Αν έχετε μία σύγχρονη και όμορφη ιστοσελίδα, η οποία όμως δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε δεν έχει καμία χρησιμότητα.

3. Δεν δημιουργεί καλό custom experience.

Συνήθως οι πιθανοί σας πελάτες στρέφονται στην ιστοσελίδα σας για να πάρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, αντί να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς μαζί σας. Επομένως, αν δεν βρουν εύκολα αυτό που ψάχνουν, είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούν σε κάποιον ανταγωνιστή σας. Επίσης, συμβαδίζοντας με τα σημερινά δεδομένα όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν online αγορές μέσω του κινητού τους, η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να έχει responsive design ώστε να ανταποκρίνεται και σε mobile συσκευές.

4. Το περιεχόμενο δεν αντικατοπτρίζει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, η ιστοσελίδα σας λειτουργεί ως βιτρίνα της επιχείρησής σας. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, όποιες αλλαγές γίνονται στο brand ή στις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρετε να αντικατοπτρίζονται άμεσα στην ιστοσελίδα σας.

5. Δεν μπορείτε να ενημερώσετε με ευκολία και ταχύτητα το περιεχόμενο της.

Ένα αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης πληροφοριών, όπως το WordPress, θα σας βοηθήσει να διαχειρίζεστε εύκολα και γρήγορα το περιεχόμενο της σελίδας σας.

6. Δεν λειτουργεί σωστά.

Η σωστή ανάπτυξη είναι εξίσου σημαντική με τον σχεδιασμό μίας σελίδας. Αν παρουσιάζεται κάποια δυσλειτουργία στη σελίδα σας, αυτό μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες σε κάποιον ανταγωνιστή σας.

 

αναβάθμιση eshop-ιστοσελίδας-easylink digital agency

 

Τα βήματα επανασχεδιασμού μίας ιστοσελίδας

1) Ξεκαθαρίστε τις ανάγκες σας και θέστε στόχους

Ο επανασχεδιασμός μίας ιστοσελίδας απαιτεί έρευνα και επαναπροσδιορισμό των αναγκών σας. Κάθε redesign πρέπει να ξεκινάει με έναν σαφή στόχο ή/και ένα πρόβλημα προς επίλυση. Όσο πιο ξεκάθαρος είναι ο στόχος που θα ορίσετε τόσο πιο επιτυχημένο θα είναι το redesign της ιστοσελίδας σας.

2) Ορίστε τους πελάτες και τις ανάγκες τους

Δεδομένου ότι η ιστοσελίδα σας προορίζεται για τους πελάτες σας, είναι σημαντικό να τους ορίσετε, ώστε να καταλάβετε τις ανάγκες τους και να προβλέψετε τις ενέργειες τους κατά την παραμονή τους στην σελίδα σας.

3) Καθορίστε τη στρατηγική μάρκετινγκ

Πριν προχωρήσετε στον σχεδιασμό της ιστοσελίδας, ξεκαθαρίστε τα μηνύματα που θέλετε να περάσετε. Οι χρήστες που επισκέπτονται για πρώτη φορά τη σελίδα σας πρέπει άμεσα να καταλαβαίνουν τι κάνετε, πως θα ωφεληθούν αγοράζοντας τις υπηρεσίες σας και γιατί να επιλέξουν εσάς και όχι κάποιον ανταγωνιστή σας.

4) Αναλύστε τον ανταγωνισμό 

Αξιολογήστε τις σελίδες των ανταγωνιστών σας. Πώς είναι οι σελίδες τους; Τί στρατηγικές μάρκετινγκ ακολουθούν που θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε; Τί πιστεύετε ότι κάνουν λάθος; Χρησιμοποιήστε τα δεδομένα της αξιολόγησης κατά τον επανασχεδιασμό της σελίδας σας και ξεπεράστε τον ανταγωνισμό σας.

5) Προετοιμάστε το περιεχόμενο της

Όπως ήδη αναφέραμε, ο επανασχεδιασμός μίας ιστοσελίδας δεν προϋποθέτει την ριζική αλλαγή της. Η ήδη υπάρχουσα ιστοσελίδα σας μπορεί να έχει περιεχόμενο ή και σελίδες με μεγάλη απήχηση στους πελάτες σας. Αναγνωρίστε ποιο είναι αυτό και συμπεριλάβετε το στον επανασχεδιασμό μαζί με το νέο περιεχόμενο.

 

λόγοι αναβάθμισης website-eshop-easylink digital agency

 

Έχοντας αναλύσει τους λόγους και τα βήματα του redesign, και έχοντας κατανοήσει πόσο σημαντικό και απαραίτητο είναι για την επιχείρησή σας, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι εμείς στην easylink δίνουμε έμφαση σε σημαντικές πτυχές, όπως είναι η ταχύτητα φόρτωσης, το responsive design, η ασφάλεια των δεδομένων σας, η seo-friendly προσέγγιση, η συντήρησή του και πολλά άλλα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

 

Κοινοποίηση

Follow Us!